U tijeku izložba slika Kristine Kinkela Valčić

Bianco&nero već u samim svojim začecima zamišljen je kao mjesto susreta vrhunske gastronomije i kulture. Zidove restorana tako su od samog početka krasile grafike opatijske umjetnice Melinde Kostelac. Odnedavno, zamisao se nastavlja postavljanjem nove prodajne izložbe mlade i također opatijske umjetnice Kristine Kinkela Valčić. Izložba je u ugodnom ozračju otvorena 19.9.2018. godine te će do daljnjega biti predstavljena javnosti.

O radovima

Izložene apstrakcije nastale su u tehnici ulja i pijeska na platnu te akrila na platnu. U procesu stvaranja tragala sam za postizanjem čistog kozmičkog ugođaja oslobođenog svih vanjskih utjecaja. Glavni likovni element koji se pojavljuje na svim radovima je linija, a motiv krug. Krug je centralna fokusna točka iz koje sve polazi, on nudi potencijal i poziva na akciju.

Korištenje crne i bijele (ne)boje u kombinaciji sa smirenim zemljanim bakrenim i zlatnim tonovima u kontrastu je sa snažnim dominantnim kružnim formama i jakim karakternim linijama. Simbolizirajući duhovni skald, jedinstvo i beskraj, krug ima magično djelovanje na promatrača.

O autorici

Kristina Kinkela Valčić rođena je 21. siječnja 1990. godine u Rijeci. 2004. godine završava Osnovnu školu Dr. Andrije Mohorovičića u Matuljima. 2008. godine maturirala je u Građevinskoj tehničkoj školi Rijeka te stekla zvanje Dizajnera unutarnje arhitekture. 2013. godine diplomirala je na diplomskom studiju Likovne pedagogije, odjel kiparstva, na Akademiji primijenjene umjetnosti Sveučilišta u Rijeci sa temom „Interaktivna urbana skulptura“ pod vodstvom  mentora izv. prof. Želimira Hladnika te stječe naziv Magistre likovne pedagogije.

Uz stalno zaposlenje, doktorandica je 3. godine Poslijediplomskog doktorskog studija hrvatske kulture na Filozofskom fakultetu sveučilišta u Zagrebu. Sudjelovala je na mnogim skupnim i samostalnim izložbama, a ističe se 1. nagrada za Ex tempore na 15. Umjetničkoj koloniji Kostrena u lipnju 2018. godine.